None

انواع آلودگی پوشش نمای ساختمان

هری دارد و مواردی که ممکن است برای شما سوال پیش بیاید تا ادامه مطلب با ما همراه باشید.

مجموعه پالپینگ خدمات زیادی از قبیل ساخت ساختمان، نقش رنگ در بازسازی و نوسازی ساختمان، نقاشی ساختمان شهری، انواع کف پوش راه پله، رنگ نمای ساختمان و پوشش گرانیتی نما و مراحل ساخت ساختمان، رنگ های ساختمانی، تجهیزات ساختمانی، عایق حرارتی نمای ساختمان، پالپینگ نما و پوشش های ساختمانی در برابر آلدوگی هوا... فعالیت ویژه دارد.

آلودگی نمای ساختمان

آلودگی نمای ساختمان‌ها در زیبا نمودن جلوه شهر، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل باید به زیباسازی و پاک‌ نمودن آن‌ها از آلودگی توجه خاصی مبذول داشت. گسترش بی رویه شهرها در جهان، عامل اصلی پدید آمدن مشکلات جدی زیست‌محیطی و آلودگی در شهرها می‌باشد. در صنعت ساخت و ساز، آلودگی‌های شیمیایی، قارچی و باکتریایی و ذرات معلق در هوا از جمله موارد عمده آلودگی‌های زیست‌محیطی به شمار می‌روند که به صورت مستقیم بر روی نمای ساختمان تاثیر می‌گذارند.

سیمای شهری

سیمای شهری تمام عناصر و عوامل شهری است که دیده می شوند و چشم قادر به تماشای آن می باشد و در ذهن و خاطره انسان شکل می گیرند. آنچه در این بین به لحاظ دیداری بسیار حائز اهمیت میباشد هماهنگی و یکپارچگی ساختاری مجموعه ساختمانها و مکانهایی است که محیط شهری را میسازند. طبق این تعریف زیبایی نمای ساختمانها از منظر ظاهر رنگی و حفظ تمیزی سطح آنها نقش به سزایی در زیبایی محیط شهری ایفا می کنند.

پوشش ساختمان ها

به دلیل اهمیت نمای ساختمان در بحث زیبایی شناسی فضای شهری تمیزی و ظاهر رنگ آن اهمیت فراوان می یابد از طرفی توسعه شهرنشینی، رشد جمعیت و کارخانجات صنعتی و غیره سبب افزایش آلودگی ها و مزاحمت های دیداری در فضای شهری گردیده است و باعث شده نمای ساختمان ها به سرعت دچار تغییر رنگ شوند و تیره و کثیف گردند. نمای ساختمان مستقیما تحت تأثیر آب و هوا است آلودگی هوا از طریق روش طبیعی بارش باد درجه حرارت بالا و پایین تابش (خورشیدی) و فرآیندهای پیچیده شیمیایی و زیستی بر روی ظاهر نما تاثیر می گذارد.

تغییر رنگ در نمای خارجی ساختمان غالبا به دلایل مختلفی از قبیل کربناسیون، خوردگی ترک خوردگی، رسوب خاک و کثیفی اثرات زیستی و موارد دیگر به دفعات می شود. رایج ترین نمونه تغییر رنگ در نمای بیرونی ساختمان تیرگی و سیاه شدن است که به عنوان از بین برنده زیبایی در نظر گرفته می شود و از نظر درک دیداری پیامدهای اجتماعی مهمی برای ساختمان دارد. این سطوح سیاه شده باعث مزاحمت های دیداری می شود. تیرگی نمای خارجی مخصوصا نما با پوشش روشن نهایتا به جایی میرسد که از نظر زیبایی شناسی غیر قابل قبول می باشد اثر بصری نماهای آلوده در معرض قضاوت افراد بر اساس حس زیبایی-شناختی انتظارات و تجربیات شخص قرار می گیرد انباشت آلودگی در ساختمان ها لزوما به طور یکسان روی سطح ایجاد نمی شود روند و میزان مختلف سیاه شدن ساختمان می تواند در تصمیم گیری در مورد تمیز کردن ساختمان موثر باشد.

انواع رنگ دیوار

عوامل آلودگی نمای ساختمان

آلودگی هوا به دلیل تأثیر مستقیم آن بر اکوسیستم ها و سلامت انسان یکی از مهمترین چالش های زیست محیطی در نظر گرفته می شود. این نوع از آلودگی بر روی سطوح مختلف می چسبد و زیبایی و ظاهر رنگ آنها را تحت الشعاع قرار می دهد. آلودگی هوا به چند دسته تقسیم می شود که در ادامه به صورت مختصر به آلاینده های اولیه هوا و منابع آن ها اشاره شده است.

عوامل آلوده کننده شیمیایی

آلودگی هوا ترکیبی پیچیده از ذرات بخارات و گازهای ساطع شده از منابع طبیعی و انسانی است و همچنین از طریق فرآیندهای تبدیل فتوشیمیایی تشکیل می شود. در مناطق شهری آلاینده های هوا از انتشار احتراق ترکیبی از ذرات ساطع شده اکسیدهای کربن گوگرد و ازت، ترکیبات آلی فرار و محصولات واکنش ثانویه مانند ازن دی اکسید نیتروژن و آئروسل های آلی ثانویه تشکیل شده است. به طور کلی آلودگی شیمیایی ناشی از گازهای مونوکسید کربن (CO) اکسیدهای نیتروژن (NO) اکسیدهای گوگرد (SO)، ماده ذرات (PM) و ترکیبات آلی فرار (VOC) است، منابع طبیعی و انسانی تولید آلودگی در جدول ذیل آورده شده است.

عوامل آلوده کننده شیمیایی منابع طبیعی تولید آلودگی منابع انسانی تولید آلودگی
مونوکسید کربن (CO)
اکسیدهای نیتروژن (NO)اکسیدهای گوگرد (SO)ماده ذرات (PM)ترکیبات آلی فرار (VOC)
فورانهای آتشفشانی آتش سوزی جنگل ها، واکنش های فتوشیمیایی موجود در مناطق گرمسیری، پوسیدگی مواد آلیطوفان رعد و برق و فرآیندهای پوسیدگی زیستیفرآیندهای پوسیدگی بیولوژیکی، فوران آتشفشانیگرده باکتری و قارچ گرد و غبار خاکستر دودهاز درختان و گیاهان دیگر هیدروکربن (terpenes) ساطع می گردد. اگزوز وسایل نقلیه موتوری تأسیسات تولید برق و سایر فرآیندهای احتراق ناقص احتراق سوختهای فسیلی در تاسیسات برقی، عملیات دمای بالا آلودگی ناشی از اگزوز وسایل نقلیه موتوریسوختن سوخت زغال سنگ و روغن حاوی گوگرد، ذوب فلز، فرآیندهای صنعتیتولید برق، فرآیندهای ،صنعتی احتراق سوختهای فسیلیدفع زبالهاستفاده از حلال اگزوز وسایل نقلیه فرآیندهای صنعتی

عوامل آلوده کننده اسیدی

از جمله مهمترین اثرات مخرب اسیدی که به نمای ظاهری ساختمان آسیب میزند آلودگی های اسیدی حاصل از بارانهای اسیدی است. باران تمیز به دلیل وجود دی اکسید کربن در هوا در حد کمی اسیدی است؛ چرا که آب بعد از واکنش با این گاز اسید کربنیک تولید می کند که البته اسید ضعیفی به شمار میرود. اما در هوای آلوده به دلیل وجود اکسیدهای نیتروژن و گوگرد یا سولفور، اسیدهای قویتری به وجود می آیند. این اسیدها به ترتیب اسید نیتریک و اسید سولفوریک هستند.

اصلی ترین منبع تولید این آلودگی ها خودروها تاسیسات صنعتی و نیروگاه ها می باشند. در دهه های ۷۰ و ۸۰ میلادی نگرانی عمومی از تأثیر باران اسیدی اغلب بر آسیب احتمالی آن به آثار هنری در فضای باز متمرکز بود که شامل جزئیات مجسمه ها و ساختمان ها بود در حقیقت یک دانشمند برجسته در زمینه حفاظت از سنگ در سال ۱۹۷۳ پیش بینی کرد که از بین رفتن میراث فرهنگی تا پایان هزاره به صورت تصاعدی افزایش می یابد.

باران اسیدی

کاهش pH و حضور آلومینیم در آبهای سطحی هر دو نتیجه باران بیماریهای آلرژیک و باکتریایی اسیدی است. باران اسیدی میتواند سبب تخریب ساختمانها، به ویژه بناها و گنجینه های تاریخی گردد و با گذشت زمان می تواند برخی سطوح ساختمانهای قدیمی و مجسمه های تاریخی را از بین ببرد. این امر به دلیل واکنش دادن ترکیبات کلسیمی با اسید سولفوریک است. اسید  منجر به تخریب لایه رویی محافظ تجهیزات فلزی و زنگ زدن آنها می گردد.

در اثر بارش باران های اسیدی رویه های سنگی ساختمان ها، پل ها، سدها و غیره ساییده شده و به مرور زمان موجبات نابودی آنها فراهم  می گردد. از جمله آسیب های ناشی از باران اسیدی می توان به تغییر شکل رویه ساختمان های مشهوری چون پارتنون (آتن)، مجسمه آزادی (نیویورک) کلیسای سن پول (لندن) تاج محل هندوستان)، بنای ترایان (رم) و کلیسای قدیمی کلن (آلمان) در اثر سایش شیمیایی اشاره کرد.  دلیل این اتفاق، واکنش اسیدهای ناشی از غبار و باران اسیدی با آهک موجود در رویه این بناهاست این واکنشهای شیمیایی سنگهای آهکی نماها را تبدیل به پودر نموده و از ضخامت آنها می کاهد. مثال بارز آن  کاهش بیش از ۸ میلیمتری ضخامت مجسمه مرمری آبراهام لینکلن در واشینگتن است.

بیماری هاس تنفسی

بیماریهای تنفسی، خس خس مکرر سینه، درماتیت آتوپیک و عفونتها در انسان گردند، یکی از مهمترین عواملی که به دلیل اسید ولیکتیک و خوردگی اکسایشی کاهشی مواد، نهایتا منجر به تشکیل پوسته های آسیب رسان در سطح نما همچنین به ویژه نماهای سنگی میشود آلودگی با مواد میکروبی است. با شناخت عوامل آلوده کننده نمای ساختمانی گام بعدی یافتن راهکارهایی برای دوری از ایجاد کثیفی سطح است. یکی از عمده ترین این راهکارها، کاربرد پوششهای مناسب است که در ادامه به آن پرداخته  می شود.

عوامل آلوده کننده قارچی و باکتریایی

یکی دیگر از عوامل آلودگی و کثیفی ساختمانی (چه فضای داخلی و چه فضای خارجی و نما آلودگی های قارچی و باکتریایی هستند. هاگ های قارچی در هوا و فضای باز به میزان زیادی وجود دارند و برخلاف هاگ های قارچی در فضاهای داخلی با اصلاح سطح پوشش ساختمان و روش های دیگر قابل کنترل هستند ایجاد قارچ ها غالبا مربوط به رابطه هم زیستی آنها با ماده آلی محیطی در فضای باز است و جلوگیری از ایجاد آنها به راحتی امکان پذیر نمی باشد. قرار گرفتن در معرض هاگهای قارچی، احتمال آسیب به ریه و اثرات سوء و جبران ناپذیری را در پی دارد. این اثرات بر روی ریه ممکن است علائم آشکاری نداشته باشد اما در دراز مدت ممکن است سبب ایجاد بیماریهای مزمن شود.

پوشش های مناسب برای افزایش مقاومت سطح در برابرکثیفی

 یکی از راههای محافظت در برابر آلودگی و کثیفی و افزایش مقاومت شیمیایی خصوصا در بحث ،ابنیه اعمال پوششهای مناسب و یا استفاده از یک روکش رنگی بسیار مقاوم در برابر کثیفی می باشد. استفاده از در چنین پوشش هایی مستلزم آن است که ترکیبات شیمیایی به کار رفته رنگ و یا رزین کاربردی برای طبیعت و محیط زیست ضرری نداشته باشد و ظاهر نما را تغییر ندهد. این پوششها غالبا ترکیباتی شامل رزینهای پلیمری از نوع رزینهای اکریلیک آب پایه هستند، درادامه به بررسی برخی از روشها و پوششهایی که به عنوان روکش روی سطح نما، جهت بالا بردن مقاومت سطح در برابر کثیفی اعمال می گردند، اشاره می شود.

پوشش های ضدباکتری و قارچ

به منظور اعمال پوشش هایی با خاصیت ضدباکتری و قارچ، ویژگیهایی  نظیر دوست دار محیط زیست بودن و مقاومت در برابر گونه های میکروبی جدید نیز لحاظ می گردند. این پوشش ها همچنین می بایست اثر مضری بر ظاهر سنگ نما نداشته و در برابر پرتوهای فرابنفش مقاوم باشند. وزن مولکولی تأثیر مهمی در عملکرد ضد باکتریایی دارد.

پوشش های خود تمیز شونده

در این روش به جای استفاده از روشهای سخت و پر هزینه برای تمیز کردن کل پوشش ساختمان میتوان با بکار بردن پوشش خودتمیز شونده به حفظ تمیزی نمای ساختمان برای مدت زمان طولانی کمک کرد رنگدانه دی اکسید تیتانیم به عنوان روکشی در نظر گرفته شده است که در هنگام نورپردازی با پرتو فرابنفش دارای خاصیت کاتالیزور نوری بالا میگردد. مخلوط رنگ TiO2 به دلیل ایجاد یک لایه فیلم با دارا بودن ویژگیهای عالی نظیر چسبندگی پایداری، پشت پوشی و همچنین قابلیت برگشت پذیری پاک شدن از سطح بعد از اعمال به عنوان پوشش خودتمیز شونده مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین مخلوط رنگ TiO خاصیت خوبی برای جذب آب نشان داده و به عنوان یک ماده آب گیر عمل میکند بر این اساس اضافه کردن TiO2، ضمن نقاشی نمای ساختمان میتواند یک روش اقتصادی برای کاهش آلودگی به ویژه در کشورهای در حال توسعه محسوب شود.

پوشش های آبگریز ساختمان

پوشش های آب گریز روکش های پلی اکریلیک سیلوکسان به دلیل دوام بالا و دارا بودن ویژگی های خوب در کاربردهای مختلف مورد توجه قرار می گیرند. اضافه کردن پلی سیلوکسان در ترکیب ذرات پلیمری خواص آب گریزی و خواص مکانیکی ترکیب را بهبود میبخشد همچنین استفاده از این ترکیبات در پوشش رنگ های مورد استفاده در نمای خارجی سبب بهبود خواص رنگ نظیر افزایش مقاومت چرک پذیری و مقاومت در برابر آب و هوا نیز می گردد.

همچنین به کار بردن نانو ذرات سیلیکا در فرمول بندی رنگ سبب افزایش مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار میگردد که این ویژگی سبب ایجاد خاصیت خود تمیز شوندگی در رنگ می شود. همان گونه که پیشتر اشاره شد یکی از راه های افزایش مقاوت در برابر چرک پذیری کاربرد پوشش های مقاوم بوده که به برخی از مهم ترین پوشش های مورد استفاده در نمای ساختمان جهت بهبود خواص و افزایش مقاومت سطوح در برابر کثیفی و تغییر رنگ نمای ابنیه پرداخته است یکی از راه های کنترل کیفیت پوشش به کار رفته به لحاظ مقاومت در برابر کثیفی اندازه گیری میزان چرک پذیری آن است. با توجه به موضوع مقاله حاضر در ادامه به چند تحقیق انجام شده در خصوص اندازه گیری میزان کثیفی ظاهر پوشش های بکار رفته مبتنی بر روش های رنگ سنجی و تغییر ظاهر رنگی پرداخته می شود.

نتیجه گیری

آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و یا شهرهای در حال توسعه علاوه بر تاثیرات مخرب بر سلامتی انسان و سایر موجودات در دراز مدت اثرات سویی بر نمای ساختمان ها میگذارد و زیبایی نما و در نتیجه جلوه شهر را مخدوش می کند برای حل این مشکل انواعی از پوشش ها روی نمای ساختمان اعمال می شود پوشش های مورد استفاده ممکن است پوشش های ضدباکتری و قارچ پوشش های خود تمیز شونده و یا پوشش های آب گریز باشند که باتوجه به اقلیم کاربرد ساختمان و نیز ویژگی های پوشش بهترین نوع پوشش انتخاب می شود.

مجموعه پالپینگ:

اگر تصمیم به اجرای پالپینگ نما ساختمان دارید؛ می توانید از مجموعه پالپینگ با تجربه ای درخشان در این زمینه بخواهید امیدواریم اطلاعاتی که در مورد پالپینگ نما و پوشش های نمای ساختمان در اختیار شما قرار دادیم مفید واقع شده باشد، راجب سوالات بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت پاسخ دهی کنند ممنون که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید.