
Cephe ısı yalıtımı nedir?
Bu yazımızda cephenin ısı yalıtımını kontrol etmek istiyoruz; Bina cephesi için ısı yalıtımı çeşitleri nelerdir ve nasıl kullanılır ve bu kaplamaların maliyetleri ve diğer sorularınız olabilir, bu yüzden daha fazla bilgi için bizimle kalın.
Kağıt hamuru koleksiyonu, bina inşaatı, bina yenileme ve yenilemede rengin rolü, kentsel binaların rengi, merdiven döşeme çeşitleri, cephe boyası ve granit cephe kaplama ve bina yapım aşamaları, bina boyaları, inşaat ekipmanları ve dış cephe gibi birçok hizmeti vermektedir. İnşaat renkleri، Bina cephesinin inşaat boyaları, iş ekipmanları ve ısı yalıtımı... özel bir aktiviteye sahiptir.
Bina cephesinde kullanılan malzemeler:
Binanın aldığı güneş enerjisi miktarı üzerinde önemli bir etkiye sahip olan faktörler arasında dış cephe ve açıklıklarda kullanılan malzemeler yer almaktadır. Isı yalıtımlı cepheye ve iç duvar malzemelerinin nasıl kullanılacağına ve cephe ile ilgili açıklıkların boyutlarına, enerji tüketim kriterlerine göre dikkat edilmesi, ısı yalıtımlı cephe tanıtılarak tasarımda optimum desenin elde edilmesi bina yapımında kağıt hamuru kompleksinin.
Binada enerji tüketimi:
Bina sektörü, dünyadaki enerji tüketiminin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Binalardan kaynaklanan ısı kayıplarının azaltılması, binalarda enerji tüketiminin azaltılmasına önemli katkı sağlayabilir ve bu da binaların etkin bir şekilde yalıtılmasıyla mümkündür. Bu durumda cephe ısı yalıtım malzemeleri oldukça ilgi görmüştür. Duvarda kullanılan ve ısıl, akustik ve ısıl-nem faydalarından yararlanan bina yalıtım kaplamaları alanında çeşitli çalışmalar yapılmıştır.
Isı yalıtım kaplaması:
Binalarda duvarların iç ve dış yüzeylerine uygulanabilen bu ilginç yalıtım kaplamaları hakkında birçok araştırma yapılmış ve geleneksel kaplamalara göre performanslarına ilişkin sonuçlar sunulmuştur. Performans kriterleri açısından ısı yalıtım kaplamaları normal kaplamalara göre çok daha uygun ve çekici sonuçlar göstermiştir.
Isı yalıtımı:
Bina yalıtımında önemli rol oynayan kuru cephe sisteminin üçüncü katmanı ısı yalıtımıdır. Bu katman yapıyı bir battaniye gibi sarar ve dokusunda bulunan elementlerin fiziksel özellikleri ile ısının içeri girmesini engeller. Yalıtkanlar genel olarak çeşitli hayvansal-mineral-sentetik-bitkisel malzemelerden hazırlanabilmekte olup, yapı yapımında yalnızca iki tür mineral ve sentetik kullanılmaktadır.
Bu sistemde bu yalıtımın istenilen kalınlıkta döşenmesi mümkündür. İlerleyen zamanlarda her koşulda kalınlığı arttırmak da mümkündür.Bu tabaka mekanik bağlantı elemanları veya yapışkan malzemeler ile işe bağlanır.
Radyasyon:
Güneş ışığı radyasyonu veya radyasyonu aslında ısının daha sıcak bir yüzeyden daha soğuk bir yüzeye hava veya vakum yoluyla aktarılmasıdır. Kızılötesi ışınlar kendi başlarına ısı taşımazlar; Aksine, içerdiği enerji yüzeyler tarafından emilir ve o yüzeyin sıcaklığının yükselmesine neden olur. Bu ısı, sıcaklık farkından dolayı bir yüzeyden diğerine aktarılır.
Binada radyasyon performansı:
Tüm binalarda çatılar ve dış duvarlar bulunur ve bu nedenle güneş ışığı ile doğrudan temas halindedir. Bu sayede dış duvar güneşin radyasyon ışınlarını emer ve dış duvardan üretilen ısı iç duvara aktarılır. Bu noktadan itibaren, bu aktarım diğer bileşenlere iletim yoluyla gerçekleşir.
Binanın cephe ısı yalıtımlı olarak yeniden inşası:
Konut ve ticari komplekslerin yalıtımı, sera gazlarını ve enerji tüketimini azaltmak için uygun maliyetli önlemlerden biridir. Bu nedenle geçmişten günümüze yapılarda yaygın olarak kullanılan ısı yalıtımları, kompleks yapıların detaylarını da etkilemektedir. Binalarda ısı yalıtımı kullanılması enerji tüketimini azaltır; Sıcaklığın korunması ve bina ortamının soğutulması ve ısıtılması.
Özellikle eski binalarda yalıtım açısından iyi durumda olmayan ve ısı kaybı devrelerinde iyi performanslı yalıtım kullanılması durumunda yenileme için gereklidir. Bu nedenle yeni binalarda ve eski binaların yenilenmesinde olağanüstü performansa sahip hafif ısı yalıtımı kullanılması uygun bir çözüm olarak görülmektedir.
İzol kapakları:
Aerojel bazlı kaplamalarda bu kaplamalara bir sonraki bileşen olarak aerojel eklenir. Aerojel esaslı yalıtım kaplamaları, binada spesifik ve köklü değişiklikler yapılmadan binanın ısıl performansının iyileştirilmesi nedeniyle dikkate alınmıştır. Binalarda aerojel yalıtım örtüleri kullanmak, mevcut binalardaki ısı kayıplarını azaltmak için akıllı bir çözümdür.
Binanın donma performansı:
Binanın termal performansının iyileştirilmesi, duvara yalıtım eklenerek yapılabilir. Aerojel bazlı yalıtım kaplamaları, duvarlarda içten veya dıştan kullanılabilir. Duvarların dış cephelerinde yer alan yalıtım kaplamaları dış ortamla ve rüzgar, yağmur, don, güneş ışınları ile temas halinde olduğundan daha dayanıklı olması gerekir. Bu nedenle bina içinde kullanımları daha fazla dikkat gerektirir ve maliyetleri daha yüksektir. Bu nedenle bu alanda daha fazla çalışma yapılmalıdır.
Yalıtım kapaklarının yapılması:
Karmaşık geometrik şekillere sahip duvarlarda dahi bu kapakların montaj aşaması oldukça kolaydır. Bu nedenle ısı yalıtım kaplamalarının kullanılabilmesi için endüstriyel ölçekte hazırlanan granüller kil halindeki harç ile karıştırıldıktan sonra kil karışımı bir torba içerisinde depolanarak kullanılacağı yere nakledilir. Kullanıldığı yerde duvarda sprey olarak kullanıma uygun kıvama gelene kadar su ile karıştırılır.
Yalıtım kaplamalarının performansı:
Bu bölümde yalıtım kaplamalarının bina cephelerindeki performansını inceliyoruz. Bu yalıtım kaplamalarının en önemli özellikleri, su buharına göre ısıl performans, ses ve nefes alabilirliğin iyileştirilmesidir. Yeni kaplamalar, kısa vadeli karşılaştırmalarda çok daha düşük termal iletkenliğe (yalıtımın yaklaşık %72'si) sahiptir ve diğer yaygın bina kaplamalarına kıyasla ses emme katsayısı da daha iyidir.
Su buharı geçirgenlikleri incelenerek gösterilir.
Nem-ısı performansı:
Bina kabuğu yapının en önemli parçası olarak kabul edilir, ısı yalıtımının su itici özelliğinden dolayı nem-ısı performansına sahip ısı yalıtımı esaslı kaplamalar bina kaplamalarında oldukça önemlidir. İran'da kışın binanın iç sıcaklığı genellikle 24 ila 26 derece civarındadır ve bu sistemin çeşitli inşaat projelerinde kullanım deneyimine göre Harrati yalıtım sisteminin kullanılması durumunda enerji tasarrufu üzerinde daha fazla etkisi olacaktır. %70'den fazla. Bu nedenle, daha fazla bilgi için büyük kağıt hamuru kompleksindeki uzmanlarımızla iletişime geçin.
Isı yalıtım kaplamalarının avantajları:
1. Binanın enerji tüketimini azaltmak için Harrati yalıtım cephesi
2. Ses yalıtımı
3. Projenin stilizasyonu ve binanın depreme karşı optimizasyonu
4. Proje görünümünü güzelleştirme
5. Makul ve uygun fiyat
6. Yeni veya eski tüm binalara uygulanabilirlik
Binanın dış cephesine ısı yalıtımı yaptırmaya karar verirseniz; Bu alanda parlak bir deneyime sahip olan kağıt hamuru grubuna sorabilirsiniz. Binanın ısı yalıtımı hakkında verdiğimiz bilgilerin faydalı olduğunu umarız. Daha fazla soru için uzmanlarımızla iletişime geçebilir ve en kısa sürede cevap verebilirler. Mümkün.Teşekkürler.Yazının sonuna kadar bizimleydiniz.